Simple product toevoegen

7-7-2016 door Silvan Laroo

Om een simple product toe te voegen binnen Magento 2 kiezen we vanaf de productcatalogus voor ‘Product toevoegen’. Aan de linkerkant verschijnt nu een nieuw accordion-menu met twee hoofdkopjes: ‘Basis Instellingen’ en Geavanceerde Instellingen’. Vanaf deze pagina’s zijn de verschillende eigenschappen van een product in te voeren.

Standaard kom je op de pagina ‘Product Details‘ uit. Vanaf hier zijn de basis eigenschappen van een product toe te voegen, zoals: naam, sku, prijs, voorraad, afbeeldingen en video’s. Ook staat er de optie ‘BTW Klasse’, hier kun je het BTW-tarief instellen voor dit product. Het aanmaken van BTW-tarieven wordt in een ander support item behandelen.

Magento 2 - Simple product toevoegen

Afbeeldingen en video’s

Vanaf het tabblad ‘Afbeeldingen en video’s’ kan op een eenvoudige manier afbeeldingen en video’s gekoppeld worden aan het product. Er kunnen meerdere afbeeldingen gekoppeld worden aan een product.

Voor het toevoegen van video’s maakt Magento 2 standaard gebruik van Youtube. Bij het invoegen van een Youtube-video kan er tevens een afbeelding geselecteerd worden. Dit is de afbeelding die de gebruiker te zien krijgt op de productpagina. Zodra de gebruiker op deze afbeelding klikt zal de video starten.

Zoekmachineoptimalisatie

Per product zijn er SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie, eigenschappen toe te voegen. De URL key bepaald de url waarop het product te benaderen is. Meta keywords zijn tegenwoordig niet meer belangrijk, maar Meta title en Meta description dienen zorgvuldig ingevuld te worden voor een beter resultaat in bijvoorbeeld Google.