Productcatalogus & producttypes

7-7-2016 door Silvan Laroo

Om producten te beheren gaan we in het admin menu naar Producten > Catalogus (onder het kopje verkopen). Vanaf hier krijgen we een totaaloverzicht van alle producten binnen de webshop. Dit overzicht is te filteren door op het knopje ‘Filters’ te klikken, en vervolgens de juiste filters in te stellen. De kolommen van het overzicht zijn ook aan te passen, zo kun je zelf instellen welke kolommen je wel en niet wilt zien.

Verschillende producttypes in magento 2

Magento 2 heeft verschillende types producten. Hieronder worden deze types kort uitgelegd:

• Simple Product
    Dit is het standaard producttype binnen Magento en is vaak de juiste optie. Een simpel product is een product met een titel, beschrijving, afbeeldingen, product attributen en voorraad.
  • Configurable Product
    Een configurable product kan gebruikt worden op het moment dat een product uit meerdere variaties bestaat. Bijvoorbeeld een t-shirt in meerdere kleuren. In plaats van losse producten aan te maken voor elke kleur wordt dit beheerd vanuit een configurable product. De gebruiker krijgt vervolgens één t-shirt in de webshop te zien waarbij hij middels een dropdown de gewenste kleur kan selecteren.
  • Grouped Product
    Een grouped product is een set van gegroepeerde producten die bij elkaar gekocht dienen te worden.
  • Virtual Product
    Een virtueel product is een product dat geen voorraad of verzendkosten heeft. Dit kan bijvoorbeeld een dienst zijn die bij het product afgenomen wordt, zoals de installatie hiervan.
  • Bundle Product
    Een set van meerdere producten waarbij de gebruiker verschillende keuzes heeft per product. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelf samenstellen van een PC, waarbij de gebruiker zelf verschillende hardeschijf groottes kan selecteren.
  • Downloadable Product
    Een niet-fysiek product, denk hierbij bijvoorbeeld aan een e-book.