Het beheerpaneel

8-7-2016 door Silvan Laroo

In alle support artikelen over Magento 2 gaan we ervan uit dat je ingelogd bent in het beheerpaneel van Magento 2. Standaard is de url hiervoor http://domein-van-je-webshop.nl/admin. Vanwege veiligheidsredenen wijzigen wij de url van het beheerpaneel, deze url ontvang je tijdens de oplevering van de webshop samen met de inloggegevens.

Na succesvol inloggen kom je binnen op het beheergedeelte van Magento 2, dit zal ongeveer gelijk zijn aan bovenstaande afbeelding.

Het admin menu

Aan de linkerkant vind je het admin menu. Vanaf dit menu zijn de verschillende onderdelen te vinden:

• Verkopen
    Vanaf hier zijn alle verkopen, facturen, transacties en verzendingen te beheren.
  • Producten
    Voor het beheren van producten, voorraad en categorieën.
  • Klanten
    Bekijk geregistreerde klanten en hun gegevens. Vanaf hier is ook in te zien welke klanten op dit moment ingelogd zijn.
  • Content
    Vanaf hier is dynamische content te wijzigen van de webshop, denk hierbij aan pagina’s en tekstblokken.
  • Rapporten
    Magento 2 biedt standaard veel uitgebreide rapporten om de verkoop binnen de webshop in te zien.

Het gebruikersmenu

Rechtsboven is een gebruikersmenu te vinden. Hier zijn de gegevens van het huidige account aan te passen, bijvoorbeeld gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord.

Magento 2 - Gebruikersmenu