sebwite-logo

Magento 2 introductie

6-7-2016 door Sebwite beheer

Magento 2 is nu inmiddels al enige tijd beschikbaar, sinds 21 juni is zelfs Magento 2.1 uitgebracht. Na jaren van ontwikkeling is Magento 2 eindelijk stabiel genoeg is, tijd om over te gaan dus. Maar er is erg veel veranderd in Magento 2, niet alleen voor ontwikkelaars maar ook voor jou als webshop eigenaar. In de Magento 2 support artikelen zullen we je alle mogelijkheden binnen het nieuwe e-commerce platform leren, van producten aanmaken tot SEO-instellingen.

Wat is er veranderd binnen Magento2?

Responsive design

Responsive design is een techniek waarbij een website mee schaalt naar de grootte van het beeldscherm van de gebruiker, of dit nu een laptop, tablet of mobiel is. Hierdoor krijgt een gebruiker de beste gebruikerservaring voor zijn apparaat. Deze techniek is nu standaard ingezet binnen Magento 2, de gehele adminomgeving is zowel vanaf een laptop, tablet of mobiel te gebruiken.

Verbeterde snelheid

De ontwikkelaars van Magento 2 zijn niet doorgegaan op de code van Magento 1.9 maar hebben de hele applicatie opnieuw opgebouwd. Dit resulteert in een moderne applicatie waarbij constant rekening gehouden is met snelheid. Dit heeft als voordeel dat niet alleen het beheren van de webshop sneller wordt, maar dat de gebruiker ook een sneller webshop krijgt. En snelheidswinst resulteert in een betere conversie!

Verbeterd afrekenproces

Een snel, goedlopend afrekenproces is van groot belang voor een moderne webshop. Veel bezoekers haken af bij de afrekenpagina, elke seconde dat het langer duurt om deze te laden kost dus conversies. Hier is dan ook veel aandacht naar gegaan tijdens de ontwikkeling van Magento 2, met als resultaat een goed en stabiel afrekenproces.