sebwite-logo

Automatisch gratis product toevoegen

16-11-2017 door Sebwite

In dit support artikel legen we uit hoe je een prijsregel zo kunt instellen dat er automatisch een gratis product wordt toegevoegd, met of zonder kortingscodes. Dit kun je in verschillende situaties inzetten:

  • Voeg gratis product automatisch toe wanneer bedrag in winkelwagen hoger is dan een bepaald bedrag, bijvoorbeeld € 50,-
  • Voeg gratis product automatisch toe wanneer een specifiek product of producten toegevoegd worden
  • Voeg gratis product automatisch toe wanneer een product is toegevoegd met een specifieke waarde van een attribuut, zo kun je dus gratis producten toevoegen bij het kopen van bijvoorbeeld producten van een specifiek merk

Kortingscode aanmaken
Is dit de eerste kortingscode die je aanmaakt? Lees dan eerst even het volgende support artikel: Kortingscodes toevoegen en gebruiken.

De eerste stappen zijn hetzelfde: je kiest de gewenste regelnaam, klantgroepen, kortingscode (optioneel), gebruiken per kortingscode, gebruiken per klant en voorwaarden. Nadat je dit hebt ingesteld kunnen we de ‘Actie’ instellen. Hier geven we aan wat er moet gebeuren als er aan de ingestelde voorwaarden voldaan wordt.

Om een gratis product toe te voegen kiezen we bij de instelling ‘Apply‘ (onder Acties) voor de optie: ‘Auto add promo items for whole cart’. Hiermee geven we aan dat er één of meer producten automatisch toegevoegd moeten worden als er aan de voorwaarden wordt voldaan.

In het bovenstaande voorbeeld geven we dus aan dat het product met SKU ‘sku-1234’ toegevoegd moet worden.

Desgewenst kun je nog aangeven hoeveel producten de gebruiker gratis mag krijgen. In het voorbeeld hierboven is dat dus maximaal één product.