Stage lopen bij Sebwite

sandra-scheurwater

Stage lopen bij Sebwite

14-11-2014 door Sandra Scheurwater
blog-stage-foto

Via deze weg wil ik me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Sandra Scheurwater, 21 jaar. Ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding Communicatie en multimediadesign op de Haagse Hogeschool. Vanuit daar kreeg ik de opdracht om stage te gaan lopen voor een periode van 20 weken.

Wat vind ik leuk om te doen? Waar liggen mijn interesses? Deze vraag heb ik mezelf gesteld toen ik op zoek ging naar een stage. Waar mijn interesse ligt weet ik wel, namelijk webdesign. Dat weet ik al sinds ik het vak informatica volgde op de middelbare school. Op zoek dus naar een bedrijf dat websites maakt en dat bij mij past.

Ik ben uitgekomen bij Sebwite. Bij hen kon ik aan de slag als grafisch vormgever én als front-end developer. Precies wat ik wilde, ontwerpen maar ook bouwen. Als ik dit onder de knie zou krijgen zou ik zelfstandig een complete website kunnen maken. Mijn stage had voornamelijk betrekking op het leren beheersen van WordPress en de front-end ontwikkeling daarvoor (HTML(5), CSS(3), JavaScript en PHP) en gedeeltelijk op het ontwerpen van interfaces. Qua ontwerpen en werken met Photoshop had ik vanuit school een klein beetje ervaring en qua technische kennis had ik alleen een minimale basis HTML, CSS en JavaScript. Aan het begin van de stage is er door Sebwite veel tijd gestoken in uitleg aan mij. Ik wist niks van WordPress. Stap voor stap is alles uitgelegd, vaak zat er iemand naast mij die me hielp. Vooral qua ontwikkeling stel ik nog veel vragen omdat ik simpelweg niet weet van het bestaan van veel WordPress en PHP functies. Nu, tijdens week 11 van mijn stage, kan ik bijna helemaal zelfstandig een werkende WordPress website opleveren. En dan hebben we het niet over een standaard WordPress thema maar over een heel nieuw zelf ontwikkeld thema waarmee de gebruiker de website zelf kan vullen, opbouwen en aanpassen.

Ik leer elke dag nieuwe dingen qua HTML, CSS, PHP en WordPress maar ook over de manieren waarop Sebwite werkt. Het is prettig werken binnen een klein team, hierdoor wordt het karakter niet bepaald door één of meerdere leidinggevende personen maar door alle werknemers. Ook is de drempel om vragen te stellen erg laag. De eerste 11 weken van mijn stage zijn heel goed bevallen en ik kijk uit naar de laatste negen!

Geef een reactie

*