Agile werken - Scrum

Scrum

Grote projecten overzichtelijk houden

Scrum is een methode om op een flexibele manier webapplicaties te ontwikkelen. Een project wordt met scrum opgedeeld in meerdere werkbare deelproducten. In korte sprints van meestal drie weken wordt er met het scrum team gewerkt aan het opleveren van deze deelproducten. Elk deelproduct wordt compleet getest en werkend opgeleverd. Sebwite maakt gebruik van scrum bij de ontwikkeling van maatwerk applicaties, om zo een project op te leveren dat zo goed mogelijk werkt en zo veel mogelijk aan de wensen voldoet.

product-backlog

Jouw wensen

Al jouw wensen worden vertaald naar taken. Deze taken komen op ‘de backlog’. Dit wordt een lange lijst met alle wensen die in totaal het eindproduct zal vormen. Samen prioriteren we de taken, zodat de taken die het belangrijkst zijn als eerst opgepakt zullen worden.

sprints

De sprints

Een sprint duurt doorgaans drie weken. Binnen deze sprints zullen we taken gaan implementeren van de backlog, op volgorde van prioriteit. Aan het einde van de sprint leveren we een werkend deelproduct op, bijvoorbeeld een login-systeem. Hierdoor zie je al snel een deel van het eindresultaat, en komen minder lekker werkende elementen eerder naar boven.

calendar

Sprintplanning

Voorafgaand aan een sprint is er een meeting om de planning voor de komende sprint te bespreken. Hier wordt overlegd welke taken worden meegenomen. Dit maakt de ontwikkeling van webapplicaties middels scrum flexibel. Taken die eerder een hoge prioriteit hadden, kunnen op basis van inzicht van de vorige sprint ook doorgeschoven worden naar een andere sprint. Zo wordt er constant gewerkt aan de meest belangrijke taken voor de webapplicatie.

burndown-chart

Demo

Aan het einde van elke sprint tonen wij tijdens de demo het werkende deelproduct. Doordat dit deelproduct al goed werkt, kunnen we meteen zien of het voldoet aan jouw wensen. Mochten bepaalde elementen nog niet helemaal werken zoals je had gehoopt, dan zetten we deze als taken op de backlog zodat deze in een volgende sprint meegenomen kan worden.

Samen sprinten naar een goed werkende webapplicatie?

We komen graag in contact!

Contact
Deze cases zijn al gesprint naar een goed werkend eindresultaat
Ruletest

Ruletest is een online platform om jouw football kennis te testen. Op een speelse manier wordt je getest op verschillende onderwerpen om er zo achter te komen waar jou zwaktes nog liggen. Challenge andere gebruiker om te kijken wie van jullie de meeste kennis heeft.

CCB Planner

Cursusadministratie-systeem gebouwd in Laravel. Een flexibele, schaalbare webapplicatie naar wensen van CCB-Groep.