Het migreren naar Magento 2

Alles over de migratie van Magento 1 naar Magento 2

Vanaf november 2018 wordt Magento 1 niet meer voorzien van beveiligingsupdates. Heb je een Magento 1 webshop, dan wordt het dus tijd om over te stappen! Hier lees je precies wat een migratie allemaal met zich meebrengt.

Hoe werkt dat?

1. Een stappenplan maken

We raden je aan om voorafgaand aan de migratie een stappenplan te maken. Hierin neem je de volgende onderdelen mee:

  • Maak een overzicht van alle extensies binnen je huidige webshop en bepaal per extensie of deze nog relevant is.
  • Bepaal of je nog bepaalde toevoegingen of wensen hebt binnen de nieuwe webshop. Omdat je nu toch met de webshop bezig bent is het goed om direct verbeteringen mee te nemen.
  • Maak voor je zelf een planning, van start tot eind. Houd er hierbij rekening mee dat de doorlooptijd van een webshop gemiddeld twee maanden duurt bij Sebwite.

2. Data migreren

Bepaal welke data je gemigreerd wilt hebben vanaf je Magento 1 webshop. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat gebruikers met hun huidige account ook binnen de Magento 2 webshop kunnen inloggen? Dan zullen deze gegevens wel gemigreerd moeten worden. Ook kun je ervoor kiezen om data zoals bestellingen en producten te migreren, dat scheelt een hoop invoerwerk!

3. Ontwikkeling nieuw thema & extensies

Omdat Magento 2 een heel nieuw systeem is zul je opnieuw een thema moeten laten ontwikkelen. Het thema bepaalt de werking en het uiterlijk van je webshop. Op basis van je huidige webshop en aanvullende wensen zullen wij het nieuwe thema ontwikkelen.

Houd er ook rekening mee dat eerder aangekochte extensies niet zullen werken binnen Magento 2. Deze zullen dus opnieuw aangekocht (meestal tegen een gunstiger tarief) en geïmplementeerd moeten worden.

Meer weten over de migratie van Magento 1 naar Magento 2?

Laten we hier vooral eens over sparren!

Deze klanten gingen je voor

Doublepoint.nl

Een ware passie voor audio

Doublepoint draaide op een verouderde Magento 1 installatie. Hieraan wilde Doublepoint nog veel wijzigingen doen. Op aanbevelen van Sebwite zijn we over gegaan naar Magento 2. Hiermee zouden we direct een webshop voor het lange termijn hebben.

We hebben het ontwerp opgefrist en veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Deze functionaliteiten dragen allemaal bij aan een hoger aantal bezoekers en meer conversies.

Na ontwikkeling hebben we de data van de oude webshop gemigreerd naar de nieuwe Magento 2 webshop. Hierdoor stonden direct producten, categorieën en klantgegevens ook in de nieuwe webshop!

 

BodyenGymShop.nl

Alles voor sportend Nederland

Body en Gym Shop levert alles voor sportend Nederland: van Eiwitten, Aminozuren tot sportkleding. Body en Gym Shop maakte al langere tijd gebruik van een Magento 1 webshop. Na jaren gebruik werd het tijd voor een nieuwe webshop. Aan Sebwite de vraag om hier invulling aan te geven.

De webshop is in zijn geheel verbeterd, van ontwerp tot functionaliteiten. Al tijdens de ontwerpfase hebben we tot in detail rekening gehouden met de wensen van Body en Gym Shop. Resultaat? Een strak uitziend ontwerp dat aansluit bij de doelgroep.

Voor Body en Gym Shop hebben we tevens een migratie uitgevoerd van Magento 1 naar Magento 2. Hiermee is alle data vanuit de oude shop overgekomen; van producten tot klantaccounts. Makkelijk, want dan kan elke klant met zijn al bestaande account inloggen in de nieuwe webshop!