De Social Product Questions extensie voegt een extra tabblad toe aan je Magento 2 product pagina. De titel van het tabblad kun je zelf instellen vanuit het beheerpaneel van Magento.

De extensie ondersteund Disqus en Facebook comments. Je voorkeur kun je instellen in het beheerpaneel. Vervolgens wordt in het tabblad Disqus of Facebook comments getoond. Op deze manier kan de gebruiker vragen stellen over het specifieke product. Jij als webshopeigenaar kunt eenvoudig reageren via één van deze twee platformen.

Installatie

De Soacial Product Questions extensie voor Magento 2 kan geïnstalleerd worden met behulp van Composer of door de extensie te downloaden. Om de extensie via composer in te laden voer je het volgende commando in in SSH: composer require sebwite/social-product-questions.

Je kunt de extensie ook hier downloaden. Pak het zipbestand uit en plaats deze in app/code/Sebwite. De bestanden uit de extensie zullen dan in app/code/Sebwite/SocialProductQuestions staan.

Na het inladen van de extensie dien je deze te activeren. Dit doe je vanuit ssh door het volgende commando uit te voeren: php bin/magento module:enable Sebwite_SocialProductQuestions. Hierna dien je, zoals aangegeven door Magento, een database upgrade uit te voeren. Dit doe je door het volgende commando uit te voeren: php bin/magento setup:upgrade. Hierna is de extensie volledig geïnstalleerd en kun je de extensie gebruiken.

Magento 2 - Facebook comments

Configuratie

Nadat de extensie geïnstalleerd is zal er in het beheerpaneel van Magento 2 een extra optie komen onder het kopje ‘Sebwite’ genaamd ‘Social Product Questions’. Vanaf daar kun je instellen welke provider je wilt gebruiken: Facebook comments of Disqus. Op basis van de selectie komen er nog extra instelmogelijkheden specifiek voor de gekozen provider.

Magento 2 - Disqus Facebook comments

Implementatie

 

Er hoeft verder niks geïmplementeerd te worden om de extensie aan de praat te krijgen. Nadat de extensie geconfigureerd is zal er een extra tabblad op de productpagina te vinden zijn. In dit tabblad kan de gebruiker van de webshop zijn vragen achterlaten over het specifieke product.

Wij hebben nog meer handige Magento 2 extensies ontwikkeld, benieuwd?

Bekijk al onze Magento 2 extensies