Sebwite heeft een Magento 2 extensie ontwikkeld die het mogelijk maakt om de rating voor jouw webshop vanuit The Feedback Company op te halen en te tonen in de webshop. Om de twee uur worden de reviews en ratings opgehaald, deze kun je vervolgens tonen waar je maar wil binnen je Magento 2 thema.

De extensie is vrij te gebruiken en ondersteund Magento 2.0.0 – 2.0.7 en Magento 2.1. Mocht je hulp nodig hebben bij de installatie dan helpen we je graag op weg.

De FeedbackCompany Magento 2 extensie kan geïnstalleerd worden met behulp van Composer of door de extensie te downloaden. Om de extensie via composer in te laden voer je het volgende commando in in SSH: composer require sebwite/feedback-company .

Je kunt de extensie ook hier downloaden. Pak het zipbestand uit en plaats deze in app/code/Sebwite. De bestanden uit de extensie zullen dan in app/code/Sebwite/FeedbackCompany staan.

Na het inladen van de extensie dien je deze te activeren. Dit doe je vanuit ssh door het volgende commando uit te voeren: php bin/magento module:enable Sebwite_FeedbackCompany. Hierna dien je, zoals aangegeven door Magento, een database upgrade uit te voeren. Dit doe je door het volgende commando uit te voeren: php bin/magento setup:upgrade. Hierna is de extensie volledig geïnstalleerd.

Sebwite The Feedback Company Magento 2 extensie

Configuratie

Nadat de extensie geïnstalleerd is zal er in het beheerpaneel van Magento 2 een extra optie komen onder het kopje ‘Sebwite’ genaamd ‘FeedbackCompany’. Vanaf daar dient de OAuth Client ID en OAuth Secret, verkregen bij the FeedbackCompany, ingevoerd worden.

Zodra dit ingesteld is zullen de ratings elke twee uur opgehaald worden vanaf the FeedbackCompany.

Magento-2-FeedbackCompany-extensie-door-Sebwite

Implementatie

Zodra de extensie geïnstalleerd en geconfigureerd is kunnen we gebruik maken van de extensie. Standaard wordt de extensie meegeleverd met een Template, FCTemplate. Deze kun je gebruiken in je eigen thema.

Vervolgens komen er een aantal extra functies beschikbaar waarmee jij de ratings kunt ophalen vanuit The FeedbackCompany. Gebruik bijvoorbeeld getTotalReviews om het totaal aantal reviews op te halen en getAvgScore om de gemiddelde score te verkrijgen. Verder kun je vanuit je template file de reviews zelf stylen.

Wij hebben nog meer handige Magento 2 extensies ontwikkeld, benieuwd?

Bekijk al onze Magento 2 extensies