Magento 2 B2B webshop

Met een ervaren team programmeurs ontwikkelt Sebwite snelle en gebruiksvriendelijke B2B webshops
waarbij de focus ligt op gebruiksvriendelijkheid en conversie.

Magento 2 B2B webshop

Magento 2 is hét platform voor de ontwikkeling van een stabiele, snelle en gebruiksvriendelijke B2B webshop.

Het bevat qua functionaliteit alles wat je in basis van een B2B webshop kunt verwachten. Missen er bepaalde mogelijkheden? Dat kunnen we oplossen door gebruik te maken van extensies! Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbergen van productprijzen zolang de gebruiker niet is ingelogd, een veelgevraagde functie bij een B2B webshop.

Meer weten over hoe we Magento 2 kunnen inzetten voor jouw B2B webshop? Neem gerust contact met ons op.

Waarom Magento 2 voor een B2B webshop?

Klantgroepen

Met Magento 2 is het mogelijk om meerdere klantgroepen aan te maken. Elke klant kun je vervolgens onderverdelen onder een klantgroep. Binnen een klantgroep kun je verschillende afspraken definiëren, bijvoorbeeld een aangepaste prijs. Op deze manier kun je dus specifieke prijsafspraken voor dealers hanteren!

Product prijzen

Magento 2 is erg flexibel in het tonen van prijzen. We kunnen er dus voor kiezen om alle prijzen exclusief btw te tonen, of we tonen zowel de inclusief als exclusief btw prijs! Om het allemaal nog makkelijker te maken ontwikkelde wij onlangs voor onze klant BHVtotaal.nl een BTW-schakelaar, zo kiest de gebruiker zelf wat hij te zien krijgt.

Extensies

De standaard B2B mogelijkheden kunnen uitgebreid worden met extensies. Voor een B2B shop zijn er veel extensies beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan: het tonen van bepaalde producten aan specifieke klantgroepen, het bestellen op rekening en het opvragen van een offerte op basis van geselecteerde producten.

B2B webshop laten ontwikkelen?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Magento 2 voor jouw B2B webshop?

B2B webshops waar we trots op zijn

BHVtotaal

Compleet assortiment BHV producten

De oude webshop van BHVtotaal draaide op Drupal. Omdat deze webshop inmiddels verouderd was kwam de vraag om een vernieuwde webshop op te zetten. Hiervoor hebben we bij BHVtotaal Magento 2 aanbevolen.

Voor het nieuwe ontwerp is er gekozen voor frisse kleuren, een brede opzet, duidelijke ‘actieve’ kleuren (oranje), personalisatie en diverse handige functionaliteiten zodat de bezoeker gemakkelijk alle producten kan vinden en snel een bestelling kan afronden.

Voor BHVtotaal hebben we onder andere een maatwerk btw-switcher ontwikkeld. Dit is een Magento 2 extensie die het mogelijk maakt om snel te wisselen tussen prijzen inclusief en exclusief btw.

BodyenGymShop.nl

Alles voor sportend Nederland

Body en Gym Shop levert alles voor sportend Nederland: van Eiwitten, Aminozuren tot sportkleding. Body en Gym Shop maakte al langere tijd gebruik van een Magento 1 webshop. Na jaren gebruik werd het tijd voor een nieuwe webshop. Aan Sebwite de vraag om hier invulling aan te geven.

De webshop is in zijn geheel verbeterd, van ontwerp tot functionaliteiten. Al tijdens de ontwerpfase hebben we tot in detail rekening gehouden met de wensen van Body en Gym Shop. Resultaat? Een strak uitziend ontwerp dat aansluit bij de doelgroep.

Voor Body en Gym Shop hebben we tevens een migratie uitgevoerd van Magento 1 naar Magento 2. Hiermee is alle data vanuit de oude shop overgekomen; van producten tot klantaccounts. Makkelijk, want dan kan elke klant met zijn al bestaande account inloggen in de nieuwe webshop!

Magento2

We komen graag vrijblijvend langs om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Enkele functionaliteiten van Magento 2 uitgelicht:

Productbeheer

Een moderne webshop begint bij het goed presenteren van de producten. In Magento 2 is het toevoegen van producten zeer gebruiksvriendelijk. Ook is het mogelijk om met meerder accounts tegelijkertijd te werken aan de webshop.

Voorraadbeheer

Het snel kunnen leveren van bestellingen is een zeer belangrijke factor die het succes van een webshop bepaald. Een goed voorraadbeheer is daarom essentieel. In Magento 2 kan de voorraad per product en per productvariatie nauwkeurig worden bijgehouden. Tevens zijn er koppelingen mogelijk met externe systemen.

Orderbeheer

Voor het goed laten verlopen van een bestelling van moment van bestellen tot afleveren is een duidelijk en uitgebreid orderbeheer belangrijk. Bij Magento 2 kunt per bestelling nauwkeurig de status volgen en indien nodig handmatig aanpassen en/of aanvullen.

Verzending

Het bepalen van verzendkosten is één van de manieren waar een webshop zich op kan onderscheiden. Magento 2 biedt vele mogelijkheden om de verzendkosten per regio of gebied nauwkeurig te bepalen zodat de klant een zo scherp mogelijk tarief betaald.

Statistieken & Rapporten

Meten is weten, dat begrijp jij als ondernemer ook. Met de statistieken en rapportage-mogelijkheden van Magento 2 heb je alle benodigde informatie om de webshop op de cijfers aan te sturen.

Maatwerkkoppeling

De kracht van online ondernemen is de mogelijkheid om processen te automatiseren. Sebwite ontwikkelt maatwerk-extensies voor Magento 2 om de gewenste koppeling tussen systemen te realiseren.

Magento 2 extensies door Sebwite

Naast de ontwikkeling van maatwerk Magento 2 webshops , ontwikkelt Sebwite ook Magento 2 extensies.

Magento 2 is het perfecte e-commerce pakket voor jouw B2B webshop.  Standaard biedt het al vele mogelijkheden die je van een webshop mag verwachten. Wat je van een B2B Magento 2 webshop ontwikkeld door Sebwite mag verwachten:

 • Een stabiele, snelle en gebruiksvriendelijke webshop
 • Een webshop geoptimaliseerd voor zowel desktop, tablet als mobiel
 • Compleet geoptimaliseerd voor Google
 • Een veilige webshop, alle gegevens worden beveiligd verzonden (SSL)

Magento 2 biedt in basis alles wat je van een B2B webshop mag verwachten. Met behulp van extensies zijn deze mogelijkheden nog verder uit te breiden, denk bijvoorbeeld aan:

 • Cart2Quote – direct een offerte opvragen op basis van geselecteerde producten
 • Customer Group Catalog – specificeer per klantgroep welke producten zichtbaar zijn
 • Het verbergen van prijzen tot de gebruiker is ingelogd
 • Specifieke verzendafspraken per klantgroep
 • Specifieke betaalafspraken per klantgroep

Door middel van een koppeling tussen Magento 2 en een extern systeem maak je optimaal gebruik van je webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Koppeling met Exact Online
 • Koppeling met affiliate diensten zoals: Beslist.nl, Marktplaats, Vergelijk.nl, TradeTracker, Tweakers.nl etc.
 • Koppeling met nieuwsbriefsysteem zoals MailChimp

Al sinds de eerste beta-releases in november 2014 zijn we bezig met Magento 2. We kunnen inmiddels wel zeggen dat we dè specialist in Magento 2 zijn. Door deze ruime ervaring weten we goed wat er mogelijk is en kunnen we goed met jullie wensen meedenken. We zijn pro-actief in het aandragen van optimalisaties en verbeteringen. Samen gaan we voor het beste resultaat!

Hier komt nog tekst.