Magento 2: een vooruitblik

Een vooruitblik op het langverwachte Magento 2.0

silvan-laroo

Magento 2: een vooruitblik

9-4-2015 door Silvan Laroo
Magento 2 - Webshop ontwikkeling

Al in 2010 was het groots nieuws, Magento 2.0. Helaas liet deze nieuwe versie nog even op zich wachten. In de tussentijd is er namelijk een hoop gebeurt omtrent Magento. Zo is het eCommerce systeem overgenomen door eBay en zijn ze zich meer gaan focussen op de behoefte van de klant. Nu, 5 jaar na de aankondiging, zijn eindelijk de eerste testversies te downloaden. Deze probeerden wij uiteraard direct, hieronder onze bevindingen.

Nieuwe interface

Wat direct opvalt na de installatie van de nieuwe versie van Magento is het nieuwe inlogscherm. Deze ziet er een stuk strakker en moderner uit dan het inlogscherm van Magento 1. Ook na het inloggen ziet alles er veel moderner en overzichtelijker uit. In het nieuwe menu van het CMS is direct te zien welke mogelijkheden er zijn.

Snelheid

Magento is een krachtig, maar ook zwaar eCommerce systeem. Dit was onder andere te merken aan de snelheid van Magento, wat af en toe nogal tegen viel. Daar hebben ze met Magento 2.0 op ingespeeld, deze zou gemiddeld 20% sneller moeten zijn dan zijn voorganger.

Visual Design Editor

Een van de grootste toevoegingen aan Magento 2.0 is de Visual Design Editor. De Visual Design Editor maakt het mogelijk om content blokken te verslepen en zo de layout van de pagina te bepalen. Hierdoor wordt het opzetten en aanpassen van pagina’s een stuk eenvoudiger.

Updaten van Magento

Magento 2.0 is helemaal opnieuw opgebouwd. Dit heeft als gevolg dat er niet simpelweg geüpdatet kan worden van versie 1 naar versie 2, maar dat de webshop in zijn geheel opnieuw opgebouwd te worden. Ook zullen niet direct alle huidige extensies beschikbaar zijn voor Magento 2.

PlanninG

In de loop van 2015 zullen er nog wat testversies van Magento uitgebracht worden. Deze versies worden eerder uitgebracht zodat ontwikkelaars alvast hun modules kunnen aanpassen voor Magento 2. Pas eind 2015 wordt de definitieve versie voor webshop beheerders uitgebracht.

Update 17-11-2015

Ja! Magento 2 is gelanceerd!

 

Geef een reactie

*