Magento 2 webshop CMS is gelanceerd!

sebwite-logo

Magento 2 webshop CMS is gelanceerd!

25-11-2015 door Sebwite
magento-2-webshop-uitgebracht

…and liftoff!
Magento 2 is gelanceerd! Eindelijk. Vijf jaar na aankondiging is vorige week de final release gelanceerd.

Magento 2: functionaliteiten

Responsive design

Een grote verandering die niet kon uitblijven en voor een webshop essentieel is, is de ondersteuning voor responsive design. Bij het downloaden en installeren van Magento 2 wordt er een standaard-thema geplaatst die volledige responsive is. Dit geeft snel een indruk van de mogelijkheden en hoe dit technisch is opgebouwd.

Gebruiksvriendelijke interface

Een veel gehoord bezwaar van Magento 1.9 was het feit dat de interface erg complex was waardoor het beheren van de webshop niet gemakkelijk en snel ging. Bij de ontwikkeling van Magento 2 hebben de ontwikkelaars daar goed rekening mee gehouden. Het CMS is erg gebruiksvriendelijk en snel waardoor het beheren van een Magento 2 webshop erg prettig is!

Magento 2: technisch

Betere structuur

Ook onder de motorkap is Magento 2 een stuk beter georganiseerd. Zo is de mappen- en bestandsstructuur beter verdeeld waardoor het voor ontwikkelaars zoals Sebwite een stuk makkelijker om maatwerk templates voor Magento 2 te maken.

Snelheid

De snelheid van een website en webshop is een erg belangrijke factor voor de positie in de zoekresultaten bij Google. Dit hebben de Magento 2 ontwikkelaars dan ook erg goed begrepen. Met de juiste serverconfiguratie draait Magento 2 erg snel en krijgt de bezoeker korte laadtijden en is het gebruik van het beheerpaneel van Magento 2 erg prettig.

Migratie Magento 1.9 naar Magento 2?

Wil je jouw webshop van Magento 1.X naar Magento 2 migreren? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Geef een reactie

*