Magento 2 Enterprise

Benieuwd naar de voor- en nadelen van Magento 2 Enterprise?
We lichten graag de mogelijkheden toe!

Magento 2 Enterprise edition

Magento 2 is beschikbaar in twee versies: de gratis versie (Magento Community Edition) en de betaalde versie (Magento Enterprise).

Magento Enterprise biedt vele voordelen ten opzichte van Magento Community. Maar wat is de juiste keuze, Enterprise of Community? We leggen graag de voordelen van Magento 2 Enterprise uit zodat je een goede afweging kunt maken.

Verbeterde zoekfunctie

De standaard zoekfunctie van Magento 2 werkt helaas niet optimaal, een veelgehoord probleem van vele Magento programmeurs. Magento 2 Enterprise Edition biedt wel een goede zoekintegratie.

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van externe zoekdiensten zoals Solr en Elasticsearch. Deze diensten zorgen er niet alleen voor dat de gebruiker de juiste zoekresultaten krijgt, maar is ook ontzettend snel. Tevens wordt er ook door categorieën gezocht, iets wat bij de standaard zoekfunctie ontbreekt.

Support van Magento

Bij Magento 2 Enterprise Edition krijg je technische ondersteuning van Magento zelf. Dit wil zeggen dat, wanneer er een bug in Magento zit, je direct kunt schakelen met Magento. Je krijgt hiervoor een accountmanager toegewezen vanuit Magento. Ook krijg je toegang tot diverse diagnostische tools vanuit Magento, zo blijft je webshop optimaal draaien.

Magento 2 Enterprise edition functies uitgelicht

Retrourmogelijkheden

Standaard biedt Magento geen RMA (Return merchandise authorization) mogelijkheden aan. In Magento 2 Enterprise is deze functie wel toegevoegd. Klanten kunnen eenvoudig een retour aanvragen en volgen binnen Magento 2.

Reward points

Magento 2 Enterprise reward points maakt het mogelijk om consumenten punten te geven naar aanleiding van activiteiten binnen de webshop. Bijvoorbeeld bij het registreren, de aankoop van een product, het schrijven van een review etc.

Store credits

Door de Store credits module binnen Magento 2 Enterprise wordt het mogelijk om een krediet op te bouwen voor een account binnen de webshop. Dit krediet kan gebruikt worden voor de aankoop van een product binnen de webshop.

Uitgebreide klantgroepen

Magento 2 Enterprise biedt de mogelijkheid om per klantgroep aan te geven welke producten en categorieën wel of niet gezien mogen worden. Hierdoor kun je aan verschillende klanten een specifiek gedeelte van je producten laten zien.

Terugkerende bestellingen

Met Magento 2 Enterprise wordt het plaatsten van een terugkerende bestelling eenvoudiger voor de gebruiker van je webshop.

Dynamische productrelaties

Het instellen van gerelateerde producten, up sells en cross sells kost altijd een hoop tijd. In Magento 2 Enterprise is het mogelijk om dit automatisch op te laten bouwen op basis van dynamische regels.

Kosten Magento 2 Enterprise

Misschien wel het belangrijkste verschil tussen Magento 2 Community Edition en Magento 2 Enterprise Edition is de prijs. Magento Community Edition is gratis in gebruik, je betaald geen maandelijks bedrag aan Magento zelf. Magento 2 Enterprise Edition begint vanaf $ 22.000,- per jaar. Serieuze bedragen dus. Verder is de prijs afhankelijk van de jaaromzet van je webshop. Hieronder tref je een overzicht.

Omzet per jaarIndicatie prijs per jaar
$0 tot $1.000.000$22.000
$1.000.000 – $5.000.000$32.000
$5.000.000 – $10.000.000$49.000
$10.000.000 – $25.000.000$75.000

Wanneer voor Magento 2 Enterprise gaan?

Magento 2 Enterprise Edition biedt veel extra mogelijkheden die van toegevoegde waarde zijn voor een webshop. Wel is het zo dat veel van deze mogelijkheden ook toegevoegd kunnen worden aan Magento 2 Community Edition middels externe extensies. Het grootste voordeel van de Enterprise Edition is dat je direct kunt schakelen met het Magento team, hierdoor weet je dat je webshop optimaal zal draaien.

Magento 2 Enterprise Edition wordt pas interessant bij een omzet van $ 1.000.000. Zo ben je, in verhouding tot de omzet, niet al teveel kwijt aan de licentiekosten. Enterprise Edition wordt ook interessant bij veel producten (ten minste 50.000) en veel bezoekers (ten minste 500.000).

Nog steeds vragen?
Heb je nog steeds vragen over of Magento 2 Community Edition of Magento 2 Enterprise Edition de juiste keuze is? Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee.