Een veilige WordPress website

Als je een website hebt wil je uiteraard dat deze veilig is, maar hoe zorg je er voor dat je WordPress website zo veilig mogelijk is?

De veiligheid van jouw WordPress website is afhankelijk van een aantal aspecten.

thijs-van-den-berg

Een veilige WordPress website

16-3-2015 door Thijs van den Berg

Als je een website hebt wil je uiteraard dat deze veilig is, maar hoe zorg je er voor dat je WordPress website zo veilig mogelijk is?

De veiligheid van jouw WordPress website is afhankelijk van een aantal aspecten.

beveiliging

Een veilige website, stap een

De eerste stap is bewustwording van de gevaren. Het zijn simpele maatregelen, maar ze zijn erg belangrijk. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd sterke wachtwoorden gebruikt. Sla deze beveiligd op, dus niet in een Word document of op de e-mail. Log alleen in op computers die je vertrouwd, gebruik geen openbare computers. Vermijd daarnaast zo veel mogelijk het gebruik van onbekende software of WordPress plugins.

 

WordPress onderhouden

De tweede stap naar een veilige WordPress website is het onderhouden van het systeem. Doordat iedereen toegang heeft tot alle code worden eventuele beveiligingslekken snel opgespoord en verholpen. Hierdoor komen er regelmatig nieuwe updates uit voor extra veiligheid en stabiliteit. Wij raden aan om je WordPress website minimaal twee keer per jaar te updaten. Daarnaast brengen ontwikkelaars regelmatig speciale beveiligingsupdates uit, zorg dat je deze binnen enkele dagen installeert.

 

 

Extra beveiligingsmaatregelen

Een andere belangrijke start voor een veilige website is een goede firewall. Er is speciale beveiliging software voor WordPress die de zwakste punten van een website verbeterd. Daarnaast kunnen dergelijke plugins het verkeer monitoren en eventuele aanvallen direct afweren.

 

In het kort komt het er hier op neer:

 

  • Zorg dat WordPress en de plugins regelmatig bijgewerkt worden
  • Maak gebruik van beveiliging software en monitor inkomend verkeer
  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Zorg voor een minimaal aantal beheerdersaccounts
  • Gebruik alleen betrouwbare plugins

 

Wij vinden de veiligheid van jouw WordPress website erg belangrijk. Daarom rusten wij onze websites standaard uit met deze extra beveiligingsmaatregelen. We adviseren wel om WordPress en de gebruikte beveiligingsmaatregelen regelmatig bij (te laten) werken.

We blijven actief onze kennis onderhouden om onze websites zo veilig mogelijk te houden. Inmiddels hebben we een hoop ervaring met veiligheid en zijn al verschillende veiligheidsissues tegengekomen. We willen onze kennis en ervaring graag gebruiken om jouw website zo veilig mogelijk te houden. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

*