Webapplicaties

Sebwite ontwikkelt maatwerk webapplicaties waar je van gaat houden!

Steeds vaker krijgen wij van bedrijven de vraag of wij een proces kunnen automatiseren met een webapplicatie. Het lijkt er op dat de stap naar “Everything, Everywhere” steeds vaker gemaakt gaat worden. Sebwite ontwikkelt maatwerk webapplicaties waarmee een vooraf opgesteld doel behaald moet worden. Het doel van een maatwerk applicatie kan erg variëren. Zo kan het doel zijn om een proces te vereenvoudigen en daarmee versnellen. Een andere doel kan zijn om de foutmarge van een proces te verkleinen door delen te automatiseren en een beter gebruik van de bekende data.

Hoe pakken wij dit aan?
1. Planning

Bij grote projecten is een duidelijke planning essentieel. Wij maken hiervoor gebruik van de SCRUM. Op basis van de briefing en de uitgeschreven functionaliteiten maken wij samen met jou eerst een planning en delen wij de sprints in.

2. Wireframes

Wireframes zijn een schematische weergave van de webapplicatie en geven een eerste indruk van de gebruikersinterface. In deze fase zal veel overleg plaatsvinden om tot de juiste interface te komen voordat er wordt gestart met de vormgeving. Een goede basis is essentieel.

3. Grafische vormgeving

Op basis van de wireframes wordt de grafische vormgeving gemaakt. De ontwerpen geven een eerste indruk van de uiteindelijke weergave en hoe de webapplicatie uiteindelijk zal worden. In deze fase worden de lettergroottes, kleuren en dergelijke bepaald.

4. Ontwikkeling

Nadat de ontwerpen van een sprint (hier meer over SCRUM) zijn goedgekeurd wordt er gestart met de ontwikkeling van die sprint. Na de ontwikkeling wordt deze opgeleverd en kan deze worden getest. Vervolgens wordt er gestart met de volgende sprint.

5. Ready to launch!

Nadat alle sprints zijn afgerond zal de webapplicatie worden gelanceerd. Wij plaatsen de webapplicatie op de juiste omgeving waarna de applicatie gebruik kan worden genomen. De eerste weken na lancering wordt er nauwkeurig gemonitord of alles goed gaat.

6. Om van te houden

Ons uitgangspunt is om een oplossing te leveren voor een probleem. Door intensief contact tijdens de ontwikkeling, goed te luisteren naar de feedback van gebruikers, ons ervaren team en een flinke dosis enthousiasme maken we een webapplicatie waar je van gaat houden!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie?

We gaan graag met je in gesprek om te brainstormen over de mogelijkheden!

Neem contact op!
Enkele cases van gave webapplicaties!
CCB Planner

Cursusadministratie-systeem gebouwd in Laravel. Een flexibele, schaalbare webapplicatie.

Bekijk case
Ruletest

Een maatwerk webapplicatie om op een speelse wijze football kennis te testen.

Bekijk case
Technische achtergrond

Benieuwd welke technieken we gebruiken? Deze technieken en software worden met name gebruikt bij de ontwikkeling van een webapplicatie.

laravel-wit
Laravel

Laravel is hét platform voor de ontwikkeling van moderne webapplicaties. Laravel maakt het mogelijk om flexibele, schaalbare applicaties te ontwikkelen. Laravel is open source, er werken dagelijks vele programmeurs aan de verdere ontwikkeling.

compass-wit
Compass

Sass maakt het mogelijk om op een moderne, gestructureerde style een website op te maken. Compass vertaalt dit vervolgens naar begrijpbare taal voor je browser.

versiebeheer-wit
Versiebeheer-systeem

Met ons versiebeheer-systeem kunnen we eenvoudig met meerdere programmeurs tegelijkertijd aan dezelfde applicatie werken. Per ontwikkelaar is terug te halen wat deze heeft aangepast in welk bestand. Op deze manier is eenvoudig terug te gaan naar een eerdere versie van de applicatie en behouden we altijd het overzicht.

photoshop-wit
Photoshop

De eerste stap bij het maken van een website is het bepalen van vormgeving en de uitstraling. Het ontwerpen doen wij in Photoshop, waar we spelen met de vele mogelijkheden om tot een definitief ontwerp te komen.

html5-wit
HTML5

HTML5 is de techniek waarmee we de structuur van je website opzetten. Hiermee bepalen we bijvoorbeeld waar het menu komt, of waar de teksten komen te staan.

css3-wit
CSS3

CSS3 is de techniek die we gebruiken om de styling voor je website aan te geven. Welke kleur kopjes, tekst, en links krijgen bijvoorbeeld.