ruletest-codeigniter-webapplicatie

American Football is een moeilijke sport met veel regels. Daarnaast wijzigen deze regels jaarlijks
ook nog deels, lastig dus om altijd op de hoogte te blijven. Als oplossing van dit probleem heeft
Maarten de Boer Ruletest bedacht.

Een platform waar op een speelse manier de regels geleerd en getest kunnen worden.
Samen met Maarten hebben we dit idee uitgewerkt en ontwikkeld.

Features
Userdashboard
167 Geregistreerde leden
336 Vragen over football
2292 Tests reeds gemaakt
uitgelichte-onderdelen-schuifjes

Configuratie van een test

Elke gebruiker kan binnen Ruletest zijn eigen test configureren. Zo is het niveau in te stellen, maar zijn ook de onderwerpen te selecteren waarover vragen gesteld moeten worden. Op deze manier kan een gebruiker zichzelf ontwikkelen op bepaalde onderdelen waar deze nog niet goed op scoort.

uitgelichte-onderdelen2

De test

Tijdens de test krijgt de gebruiker op een interactieve manier vragen over American Football. Dit kunnen tekstuele vragen zijn, vragen over een situatie of video vragen. Op een speelse wijze wordt de gebruiker door alle vragen geleid. Mocht een gebruiker het niet eens zijn met een vraag, dan kan deze de vraag markeren als onjuist.

codeigniter-mysql-app

Afronding test

Wanneer een gebruiker de test heeft afgerond zal deze het percentage goed beantwoorde vragen te zien krijgen. Tevens wordt er gewerkt met een puntensysteem, deze punten zijn relatief aan het percentage goed beantwoorde vragen en de moeilijkheidsgraad van de vragen. Vanaf hier kan de gebruik ook een uitgebreid rapport downloaden over zijn resultaat.

Om het platform competitief te maken, kunnen vanaf hier andere gebruikers uitgenodigd te worden om dezelfde test te maken. Wanneer deze gebruiker de test afrond, krijgen beide gebruikers informatie over hun ‘challenge’.

ruletest-codeigniter-app

Uitgebreide resultaten overzicht

Uitgebreide resultaten van de test zijn te downloaden in PDF-formaat. In dit pdf document krijgt de gebruiker precies te zien welke vragen goed en welke vragen fout beantwoord zijn. Er staat tevens uitleg bij waarom dit antwoord goed of fout is.

In de PDF-resultaten zijn verder ook automatisch gegenereerde grafieken te vinden. Zo is er een grafiek met het aantal vragen juist per onderwerp en het aantal vragen juist per moeilijkheidsgraad. In deze grafieken is duidelijk te zien op welke onderwerpen en tags de gebruiker nog minder goed scoort. Op deze manier weet de gebruiker dat hij zich nog meer moet inlezen op deze onderwerpen en kan vervolgens een test starten met enkel vragen over dit onderwerp.

uitgelichte-onderdelen4

Het userdashboard

Het userdasboard is de cockpit van de gebruiker. Vanaf hier kan de gebruiker zijn huidige kennis zien in een spindiagram. Ook staan er alle afgeronde tests, gepauzeerde tests en challenges.

Vanaf het afgeronde tests overzicht heeft de gebruiker een overzicht van alle eerder afgeronde tests. Hier is alle informatie te vinden over de tests zoals het aantal vragen goed en fout, de onderwerpen waar de vraag over ging en het aantal minuten besteed aan de test. Tevens is vanaf hier de mogelijkheid om alle pdf-resultaten nogmaals te downloaden.

Gebruikte technieken
html5-blauw
HTML5

HTML5 is de techniek waarmee we de structuur van je website opzetten. Hiermee bepalen we bijvoorbeeld waar het menu komt, of waar de teksten komen te staan.

compass-blauw
Compass

Sass maakt het mogelijk om op een moderne, gestructureerde style een website op te maken. Compass vertaalt dit vervolgens naar begrijpbare taal voor je browser.

codeigniter-blauw
CodeIgniter

CodeIgniter is een klein PHP platform met grote mogelijkheden. CodeIgniter maakt het mogelijk om op een gestructureerde manier flexibele webapplicaties op te zetten.

Benieuwd naar jouw kennis van American Football?

Lanceer de Website