ccbplanner-desktop

CCB-Groep kwam met de vraag naar een cursusadministratie-systeem dat beter aan zou sluiten bij hun wensen. Ze wilde hun interne processen vereenvoudigen en klanten meer mogelijkheden geven om zo tijd te besparen aan cursusadministratie.

Samen hebben we de wensen uitgewerkt en hebben we op een Agile manier ccbPlanner opgezet.

cas-intern-startscherm

VAN CONCEPT NAAR WIREFRAME

Samen met CCB-groep hebben we meerdere meetings gehad om een goed inzicht te krijgen in de mogelijkheden van ccbPlanner. We hebben wireframes gemaakt om schematisch de functies te tonen. Op basis van deze wireframes werd er een goed beeld gecreëerd van de mogelijkheden.

Ontwerpen

Op basis van het functionele ontwerp en de wireframes zijn we gestart met het definiëren van de basisstyling voor de webapplicatie. Alle elementen zoals formulieren, links, knoppen, kopjes en teksten werden hierin getoond. Deze basisstyling werd vervolgens omgezet naar HTML, zodat de elementen eenvoudig te hergebruiken zijn.

webbased-applicatie-laravel

Inlog, registratie & uitgebreid rechtensysteem

ccbPlanner heeft een op maat gemaakt inlog en registratiesysteem. Gebruikers kunnen ingedeeld worden in particuliere klanten en bedrijven. Per gebruikerssoort verschilt het registratieproces. Op basis van de rol die een gebruiker heeft, krijgt deze bepaalde rechten. In deze rechten staat gedefinieerd wat een gebruiker wel en niet kan binnen het systeem.

Rechten beheren

Dit rechten systeem is op een eenvoudige manier door CCB-Groep aan te passen. Hierdoor hebben zij zelf in de hand welke gebruiker welke rechten krijgt. Zelfs de meeste complexe functies binnen het systeem zijn eenvoudig aan of uit te zetten voor gebruikers door middel van dit rechten systeem.

uitgelichte-onderdelen2

Bladerfunctie

Om snel en eenvoudig door resultaten te bladeren is er een bladerfunctie toegevoegd aan ccbPlanner. De bladerfunctie maakt het mogelijk om gemakkelijk door de records van een tabel heen te bladeren.

De bladerfunctie is geïntegreerd in de zoekfunctie. Wanneer je de zoekfunctie gebruikt is het ook mogelijk om de bladerfunctie te gebruiken. Zelfs wanneer je in de zoekresultaten op een kolom sorteert wordt dit doorgevoerd in de bladerfunctie.

uitgelichte-onderdelen

Een snelle zoekfunctie

De zoekfunctie van ccbPlanner zoekt door veel verschillende types binnen het systeem. Van opleidingen tot bedrijven, alles wordt doorzocht. Op deze manier heeft CCB-Groep altijd een totaaloverzicht van de gevonden resultaten.

De snelheid is van groot belang bij zo’n zoekfunctie. Dankzij het framework Laravel is dit ook snel. Een zoekopdracht met ruim 300 resultaten duurt slechts 1.29 seconden.

4456 Gebruikers
39.153 Regels code
0.72 s gemiddelde laadtijd
scrum-blauw
Scrum

Tijdens de ontwikkeling van ccbPlanner hebben we Scrum ingezet. Hierdoor werd er optimaal samengewerkt binnen het ontwikkelteam. Het constant ontwikkelen van taken met de meeste prioriteit heeft ervoor gezorgd dat we snel een werkend project ontwikkeld hebben, waar we hierna op hebben kunnen doorbouwen.

laravel-blauw
Laravel

Laravel is hét platform voor de ontwikkeling van moderne webapplicaties. Laravel maakt het mogelijk om flexibele, schaalbare applicaties te ontwikkelen. Laravel is open source, er werken dagelijks vele programmeurs aan de verdere ontwikkeling.

versiebeheer-blauw
Versiebeheer-systeem

Met ons versiebeheer-systeem kunnen we eenvoudig met meerdere programmeurs tegelijkertijd aan dezelfde applicatie werken. Per ontwikkelaar is terug te halen wat deze heeft aangepast in welk bestand. Op deze manier is eenvoudig terug te gaan naar een eerdere versie van de applicatie en behouden we altijd het overzicht.

Bekijk onze andere cases
IYS Hengelsport

Maatwerk Magento 2 webshop met een groot assortiment: duizenden vis- en watersportartikelen.

Flexadvocaten

Flexadvocaten adviseert en bemiddelt op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht en het belastingrecht. Door hun creativiteit, flexibiliteit, efficiënte manier van werken en betaalbare tarieven onderscheiden zij zich van anderen.

Rotterdam in bedrijf

Het boek en website “Rotterdam in bedrijf” gaat over mensen die Rotterdam een smoel geven.

“ccbPlanner is op ons lijf geschreven: maatwerk, gebruiksvriendelijk, tijdbesparend en biedt ons veel mogelijkheden tot uitbreiding in de toekomst.”

Jan Hemmers
Directeur CCB Groep